Wednesday, February 25, 2009

Paremmat kelit




Nyt on muutaman päivän putkeen pidellyt aika leppoisia kelejä auringon paistellessa kirkkaalta tai puolipilviseltä taivaalta lämpöjen pyöriessä siellä kolmen kymmenen hujakoilla. Sateetkin ovat loistaneet poissaolollaan ja myös tuulet ovat pysytelleet erittäin leutoina. Aallot on olleet ”kuin paratiisissa” (paratiisissa kun ollaan). Päivärytmi alkaa pikkuhiljaa rutinoitumaan herätyksen ollessa viideltä, jonka jälkeen nopea hedelmäpainotteinen aamupala ja nokka kohti rantsua. Riippuen vähän missä milloinkin satun olemaan, suuntaan surffin jälkeen yleensä brunssille jo vakiopaikakseni muodostuneeseen Susianna’s Warungiin. Susianna duunaa mahtavat nasi campurit (riisiä ja jäähdytettyjä kasviksia, kanaa, maissia yms, paikalliset syö tätä päiväaikaan) sekä suussa sulavat tuoreista hedelmistä jauhetut mehut, jotka on kylläkin lähempänä pirtelöitä. Hinnat on tietenkin länsimaalaiselle naurettavia, mutta mikä tärkeintä pakki ei ole mennyt kertaakaan sekaisin Susiannan sapuskoista.
Päivä jatkuu yleensä tunnin-parin siestalla riippumatossa lötkötellen, kirjaa lukien tai reissutarinoita kirjoitellen. Toinen vaihtoehto on että tulee oltua liesussa koko päivä ympäri saarta. Illallista tulee yleensä syötyä Kutalla muutamassa hinnan ja laadun puolesta hyväksi osoittautuneessa ravintolassa. Kadun toisella puolella jytäävä karaokebaari tuudittaa unten maille jo ennen kybää.
Melko askeettista meininkiä siis, mutta kun ympärillä on paratiisi niin mitä sitä muuta voi oikeasti kaivata (paitsi omaa kultaa vierelle ;) .

Lauantaina sitten tulee ensimmäinen kuukausi täyteen reissussa ja (Balin) Kutalla lusiminen loppuu. Olen arponut reissun seuraavaa etappia ja tullut siihen lopputulokseen, että hyviä vaihtoehtoja on pari. Joko kylän vaihtaminen Balilla, tai noin parin viikon ekskursio Lombokille. Jälkimmäinen vaihtoehto vienee pidemmän korren. Näyttää siis siltä että saari vaihtuu!

No comments:

Post a Comment