Monday, February 9, 2009

Vedessä 200 + kilpikonna






Jos haluaa saada muutaman aallon mahdollisimman hyvissä olosuhteissa ja niin ettei vedessä ole kahtasataa todennäköisesti sinua parempaa surffaria on humpan juoni olla liikenteessä äärimmäisen aikaisin aamulla. Mielellään siis niin, että olet pelipaikoilla ennen kuin aurinko nousee. Aamulla väkeä on vesillä vähemmän ja tuuliolosuhteet ovat yleensä rauhallisimmillaan, joka taas tarkoittaa lasisempia aaltoja. Tämä on tietysti hyvin tiedetty juttu surffareiden keskuudessa ympäri maailmaa, mutta jossain määrin aamupartiointi silti toimii. Aina löytyy niitä jotka tempaisivatkin eilisellä päivällisellä muutaman Bing Tangin enemmän kuin oli tarkoitus, ja niitä joiden herätyskello koki mystisen hukkumiskuoleman lähdettyään 4:45 aamu-uinnille hotellin altaaseen.
Aamupartiointia on tullut harjoitettua viimeiset kolme päivää, kun taudin kurimus päästi vihdoin otteestaan. Ja toiminut on! Ainakin jossain määrin. Pari päivää sitten huristelin Seranganin saarelle, jossa on Balin yksi ehkä parhaista itärannan riutoista. Aamuhämärissä line-upissa ei ollut kuin muutama tyyppi ja kaikille riitti hyviä siivuja. Kun parin tunnin jälkeen tulin rannalle nauttimaan aamupalaksi nuudeli-vihannes muhennoksen ja kylmän kolan (yhteensä 1,10€) oli paikan kolme piikkiä (kohtaa, jossa aallot nousevat ja alkavat murtua) kokenut jo melkoisen kansoittumisen. Tovi aamupalan jälkeen, noin puoli kymmenen aikaan, päätin meloa itseni vielä toiselle surffille. Tämän päätöksen olisi voinut jättää tekemättä. Tajusin vasta perillä, että olin parinsadan muun ympäröimänä. Kahden tunnin lillumisen aikana sain nipistettyä itselleni 2 reilusti keskivertoa huonompaa aaltoa (savolaisenkin asteikolla). Todella turhauttavaa.
Onneksi itärannalla on muitakin mahdollisuuksia kuin Serangan, jonne en enää tuon kerran jälkeen ole mennyt. Tänäkin aamuna sain olla pari tuntia yksikseni leikkimässä, ei ehkä niin isoissa, mutta sitäkin hauskemmissa aalloissa. Parin tunnin jälkeen paikalle uiskenteli sitten merikilpikonna, mutta se ei kyllä tuntunut olevan erityisen kiinnostunut surffaamisesta.
Ensi kesän hittituote on muuten on-off rusketus. On-off rusketus on kätevä tapa ruskettua ja valkaistua nopeasti. Homma toimii näin: tule Balille ja unohda aurinkorasva kämpille lähtiessäsi mopoilemaan päiväksi. Päivän aikana saavutetun rusketuksen voit kuoria pois kätevinä suikaleina jopa seuraavana päivänä!

2 comments:

  1. Onpa mukava nauraa näille loppukommenteille (tuo on-off -rusketus) ja kuulla, että sinulla on kaikki hyvin! Olin muuten viikonloppuna Mikkelissä ja sielläkin kaimasi perheineen nyt tietää, mistä sinun kuulumisesi voi lukea. Kohta pääsen itse Lapin hangille. Iloa rantaelämään! Koeta kuitenkin muistaa se aurinkosuoja myös sitten, kun olet saavuttanut pysyvämmän värimuutoksen.

    ReplyDelete
  2. Loistava huomata kulinaristin taipumeksesi. Kola ja nuudeli-vihannes-muhennos se maisuu aamupuuron asemesta.
    Ja se on kärmes kun luo nahkansa ei ihminen

    ReplyDelete