Thursday, February 19, 2009

Varustepäälliköt



Balilla näkee monenlaista tallaajaa. On kaikkea feraali-hipiksi heittäytyneestä saksalaisesta intialaiseen liikemieheen kullattuine golf hanskoineen. Reissun varustepäälliköiden titteli menee silti yksimielisesti japanilaisille. Nämä nousevan auringon surffarit kun seilaavat paikalle, niin voi kiesus että on releet kunnossa! Laudat on jok’ikisellä niin uutuuttaan kiiltävät, että en tiedä käyvätkö he hakemassa joka päivä alan merkkiliikkeestä uuden halon. Surffishortsit/ bikinit on tietenkin viimeisimmästä mallistosta. Olipa yksi päivä japanilaistyttö line-upissa jumalattoman kokoiset korvakorut korvissa ja viimeisen päälle meikit naamalla! Tuskin olivat edes jääneet edellisestä illasta, sen verran freesin oloisena typykkä kuitenkin meloskeli ympyrää. Mikäs siinä.

Ja sitten muihin uutisiin: innolla odotettu reissun ensimmäinen isompi swelli jytisi balin rannoille täydellä tehollaan maanantaina. Savolainen oli tietenkin kärppänä rantsussa jo hyvissä ajoin ennen auringon nousua. Steppailimme Jupen kanssa kuivaa riuttaa pitkin ulos Seranganissa aaltojen ärjyessä miehen mentävinä lasisina tuubeina.
Selkäsaunahan siitä tuli, mutta kun muutaman yrityksen jälkeen sai henkisen (ja myös fyysisen) muurin rikottua ja ensimmäisen aallon kiinni, oli fiilis melkoisen uskomaton. Täysin lasinen kolme metriä korkea seinä kiiltää edessä koralliriutan vilistäessä alla. Kyllä kelpasi savolaisen kurvailla. Pari kertaa jäin myös settiaallon jyräämäksi ja se ei enää ollutkaan niin karamellinen kokemus. Pyöritys ja syvyyksiin painuminen kun ei ihan heti ottanutkaan loppuakseen, meinasi äitiä tulla ikävä.
Iltapäivällä ajelin vielä toiselle surffille pikimustalle hiekkarannalle, jossa vesikin oli sateiden jäljiltä harmillisen tummaa, aaltojen ollessa kuitenkin sanalla sanoen täydellisiä. Tuubia oli tarjolla enemmän kuin ruokakaupan hammastahnaosastolla. Savolaisen pokka ei kuitenkaan aivan riittänyt sellaisen nappaamiseen. Ehkä senkin aika vielä koittaa!

Peruspokkarin ominaisuudet eivät ole aivan optimaalisimmat kuvattaessa monen sadan metrin päässä olevia kohteita mutta kerrottakoon, että ensimmäisessä kuvassa on tyyppi seisomassa aallon seinällä. Toisessa kuvassa näkyvät kärpäsen papanat on line-upissa istuvia zurffareita.

2 comments:

  1. Ruhjeita ei itseasiassa tuolla reissulla tainnu tulla kuin henkiselle puolelle, ja sekin puoli jäi kyllä reippaasti voiton puolelle. :) Vähän on varvasta jäänyt riutalle jollakin reissulla, mutta ei mitään pahempia onneksi.

    ReplyDelete