Sunday, February 1, 2009

Vedätyksen ABC


Kuinka tulla vedätetyksi reissun päällä? Mahdollisuudet tähän ovat kattavat ja ainakin täällä Balilla erinomaisen helposti saavutettavissa.
Ensimmäinen vedätysmahdollisuus saattaa tarjoutua jo lentokentän sisällä, kun lentokenttävirkailijoilta näyttävät herrat tarttuvat matkatavaroihisi ja nostavat ne tarkistustiskille. Hyvää palvelua, saatat ensin ajatella, mutta eivät he mitään virkailijoita oikeasti ole, vaan ihan tavallisia vedättäjiä. Hetken kuluttua he yrittävät kyniä sinulta järjettömiä summia rahaa siitä että nostivat laukkusi 5 metrin päässä sijainneelle tiskille. Tähän vedätysyritykseen kannattaa tietenkin tarttua. Vedättäjille maksamallasi summalla olisit syönyt turistirysän ulkopuolella ravintolassa 5 ateriaa.
Toinen erinomainen paikka päästä vedätetyksi on kentältä ulos astuessasi kun kysyt taksia Kutalle. Saatat olla olevinasi nokkela ja sopia hinnan etukäteen, mutta koska et tiedä mainitsemasi hotellin osoitetta tarkalleen annat taksikuskin ajattaa sinut "kaverinsa" "halpaan" hotelliin, jonka taso on kämäinen mutta hinnat hiottu turistirysä tasolle. Saatat yrittää olla tässäkin nokkela ja neuvotella hintaa alaspäin sekä tingata maksavasi vain 2 viikkoa kerrallaan, mutta ennen kuin huomaatkaan, olet maksanut kuukaudeksi ylihintaisen huoneen sekä skootterin etukäteen tietämättä mistään mitään. Sinulle luvattu internet on kulman takana sijaitseva ryöstöhintainen nettikoju ja aamupala kupillinen teetä ja paahtoleipäsiivu. Tässä vaiheessa et edes välttämättä halua ajatella mitenkä helvetisti maksoit vedättäjille. Turistisumput sucks ass bigtime.
Onneksi sinulla on sentään se skootteri.

2 comments:

  1. Nettikahvilassa on kuitenkin ääkköset? Kyllä siitä voi vähän ekstraa maksaa.

    ReplyDelete
  2. voihan sitä aina ajatella olevansa hyvä. - vaikka vedätyksi tulemisessa.

    ReplyDelete