Sunday, March 22, 2009

Paluu Balille









Lombokin visiitti saatiin siis tältä erää päätökseen, enkä ainakaan vielä jäänyt saarelle pyörittämään loistavalta kutsumusammatilta kuulostavaa jäte-jukkaa. Oli aika palata Balille selvittelemään viisumin ja mopon vuokran jatkamista. Lisäsyy paluuseen oli Asenne Surfcampiä pyörittävän Jaakonsaaren Kimmon suunnittelema viikonloppureissu Javalla sijaitsevaan G-Landiin, jonne hän pyysi minua mukaan. Olin tietenkin mukana!
Kimmo kuitenkin saalisti itselleen balibellyn juuri ennen lähtöä, joten reissu lykkääntyi alustavasti parilla viikolla. Tämän johdosta minulle jäikin sitten hyvin aikaa selvitellä viisumiasioita.
Niiden selvittämiseen ei kyllä oikeastaan hyvin kauan mennyt, kun marssittuani moponvuokraaja Herra Sammakon allekirjoittama sponsoripaperi kourassa viisuminjatkoja hoitavan Balimoden toimistoon ja iskettyäni nimelliset 1,6miljoonaa tiskiin, oli kolmen kuukauden jatko sitä myöten selvä. Money talks ja niin edelleen. Ainoastaan huhtikuun lopussa pitäisi käydä vielä erikseen valokuvattavana maahanmuuttovirastossa.

Paidattomana surffaaminen ei muuten ole hyvä tapa koittaa vähentää rintakarvoituksen määrää. Tämän opin lauantaina Uluwatussa, kun noin tunnin jälkeen päälläni ollut t-paita riisuttiin aallon toimesta sujuvammin, kuin mihin olisin itse pystynyt. Rannalle ei tietenkään voinut heti lähteä toista paitaa hakemaan, vaan jatkoin kauhomista vielä pari tuntia paidatta. Kuuluisan sisääntuloluolan rappuja noustessa masussa tuntuikin ihanaista kihelmöintiä, kun vaha ja meduusoita puolillaan ollut vesi oli hiertänyt ihon rikki.
Paras oli kuitenkin vielä edessä, kun tänä aamuna sitten pulahdin takaisin suolaiseen veteen uudella kotirannallani Binginissä. Ensimmäiset kymmenen minuuttia kirveli niin julmetusti, etten voinut olla varma pitäisikö vain uida suorinta tietä takaisin rannalle, kun melomaankaan ei oikein pystynyt. Onneksi aallot kuitenkin olivat, jälleen kerran, (kuulostaa varmasti jo typerältä) täydellisiä, joten nautinto vei voiton kivusta.

Ja koska Uluwatussa surffaaminen on myös (tosin kohtuullista korvausta vastaan) valokuvamallina olemista, niin tässäpä muutama räpsy viime päivien tekemisistä.













1 comment: