Wednesday, June 9, 2010

Mon Dieu!

Puoli vuotta on kadonnut kuin pieru saharaan ja oravanpyörä lähestulkoon nielaissut savolaisen surffarin kiduksiinsa.
Syvimmässä lamassa kärvistelleeseen lakko-Suomeen paluun voisi kuvailla olleen kaikkea muuta kuin ruusun terälehdillä tanssimista, mutta selkänahasta revityllä puurtamisella ja pitkäjänteisyydellä alkaa perusasiat olla taas pikku hiljaa reilassa.
Ja niihin perusasioihinhan kuuluu tietenkin matkustaminen Ranskaan surffin SM-skaboihin!

Vuosituhannen kylmin ja lumisin talvi antoi oivalliset olosuhteet lumella luisutteluun ja pakko on myöntää, että parin vuoden tauon jälkeen fiilikset Talman paippia hinkatessa olivat kyllä erinomaiset. Kevään koittaessa Härmäsurf (hurf) kausikin saatiin käyntiin kotoisten kalliorantojen, nolla-asteisen veden ja jäälauttojen muodostamassa, äärimmäisen epäinhimillisessä koktailissa. Mutta hyvältähän sekin pitkän tauon jälkeen taas maistui.
Nelipäiväiset kenraaliharjoitukset pidettiin kuukausi takaperin ASF:n porukalla Portugalin aluevesillä. Kelit eivät aaltojen puolesta osuneet täysin nappiin, mutta Eyjafjallajökullin pistäessä painavaa sanaa koko lentoliikenteen lopettamiseksi täytynee olla tyytyväinen, että reissu ylipäätään toteutui. Ja ihan kohtalaisissa aalloissa päästiin kuitenkin kurvailemaan! Lienee sanomattakin selvää, että maistui. :)

Huomenna olisi sitten tarkoitus lähteä patonkimaan länsirannikolle katsomaan millä tasolla Suomen lainelautailun kerma liikkuu vuonna 2010. Toivottavasti saadaan hyvät kelit ja kisat pidettyä!


Talvilämmittelyt Talmassa



Loppujäykistelyt Portussa

3 comments:

  1. Koko ASF:n puolesta toivotan hyvää matkaa ja muistutan että kultaista himmeämpiä mitaleita ei hyväksytä.

    ReplyDelete
  2. Savolainen on siis surffannut takaisin bittimaailman kirjoihin. Odotukset ovat kovat kotijoukoilla. Toivottavasti terveydentila on parempi kuin suurella osalla Dimin ja Antin häissä olleilla.
    Seuraava viikonloppua odotellen: ONNEA! (ja potku persauksiin)

    ReplyDelete
  3. Onnea todellakin tarvitaan! Savolaisen tiukan tavoitteen tiellä seisoo ainakin 12vuotta ausseissa ja etelä-amerikassa asunut ja surffannut Mikkosen Jhonny, sekä 13 vuotta täällä hossegorissa asunut ja surffannut Tomi Toiminen. Toimiselta muuten löytyy suomen mestaruudet niin lumi, kuin rullalautailustakin. Lainelautailutitteliä herra ei ole vielä pystynyt nipistämään ja naamasta näin että ainakaan yrityksestä se ei tule jäämään tällä kertaa kiinni.

    ReplyDelete