Tuesday, December 15, 2009

Aikainen joulu

Viisi viikkoa North Shorella saivat arvoisensa päätöksen, kun sunnuntaiaamuna, kolmen tunnin yöunien jälkeen sotkin lihasmuistiin taotun viisimailisen Turtle Baystä Ehukai Beach parkiin auringon vielä tehdessä nousuaan palmujen takaa. Pipeline Masters, maailmanmestaruuskiertueen viimeinen osakilpailu oli käyty edellisinä päivinä reippaan kokoisessa, mutta täydellisessä aallokossa. Yön aikana aallokko oli ennustetusti pienentynyt hieman, mutta aamuhämärissä näin edelleen hauskan kokoisten ja lasisten aaltojen paukkuvan maailman kuuluisimmalle riutalle. Kuudelta aamulla (lähes pimeää) vedessä oli jo parikymmentä tyyppiä. Tälläkertaa tarkoituksena ei ollut kuitenkaan löytää omaa rauhaa, vaan survoa itsensä keskelle mehiläispesää. En olisi antanut itselleni anteeksi tämän tilaisuuden menettämistä.
Ei muuta, kuin pokerinaama päälle ja vesille. Sain napattua pari pienempää aaltoa tuntuman saamiseksi, pohkeissa ei tuntunut tutinaa ja fiilis oli erittäin hyvä. Ujuttauduin lähelle ulointa riviä istuen hyvissä asemissa riutan kärjen kohdilla. Pari settiä rullasi läpi ja annoin tilaa ympäröiville surffareille. Seuraava aalto alkoi muodostua täydellisesti minun ja vieressä istuneen tyypin edessä pyörähdimme molemmat ympäri ja huikkasin kaverille "Pipe or Backdoor?" (Kyseinen aalto murtuu molempiin suuntiin. Vasuri on Pipeline ja oikea nimeltään Backdoor) Kaveri vastasi Backdoor, joten Pipe jäi avoimeksi minulle. Ehdin seistä seinällä ehkä sekunnin verran, ennen kuin aalto muljahti ympyrän muotoiseksi tuubiksi. En ollut erityisen syvällä verhon takana, joten tilavasta huoneesta ulos löytäminen ei tuottanut ongelmia. Tein yhden kurvin avoimella seinällä ja suuntasin kohti rantaa. Tammikuussa tämä hetki oli ollut etäinen unelma. Nyt se oli totta ja se tuntui todella, todella makoisalta.

Illalla seisoin reppu pakattuna ja lauta kainalossa Honolulun lentokentällä. Edessä matkan viimeinen etappi Kalifornian auringon alla. Fijillä tapaamani Bill oli kutsunut minut kylään lähes meksikon rajalle, San Diegoon, joten ensimmäinen suuntakin oli selvillä.

Tätä kirjoittaessa alkaa toinen päivä Kaliforniassa olla lopuillaan ja olen päässyt kiskomaan neopreenihaarniskan päälleni jo pariin otteeseen. Itseasiassa tänään Billin kanssa heitetty aamupartio Blacks nimiselle rannalle oli (olemattomiin) ennakko-odotuksiin nähden uskomattoman hauska reissu!


Kuva on otettu Haleiwassa, Ali'i beachillä viime lauantaina ennen auringon nousua ihan perus pokkarikameralla ja kiitokset siitä menee Uuteen Seelantiin Heather Hamiltonille.

No comments:

Post a Comment