Sunday, January 16, 2011

Tulihan se "kesä"…

Kotimaan tiukat pakkaset hyydyttivät hurf-kauden lähes ennätysmäisen aikaisin, jo marras-joulukuun vaihteessa. Samoihin aikoihin myös minulle selkiytyi työkuviot tulevan vuoden osalta ja työpaikan vaihto antoi mahdollisuuden viikon sapattivapaan pitämiseen heti tammikuun alussa. Aloin heti ideoida mahdollisuutta lämmittää vanhoja luita jossakin edes vähän lähempänä päiväntasaajaa. Ensin ajatus oli napata viime hetkellä äkkilähtö esim kanarialle mutta kun väliviikolla alkoi näyttää siltä, ettei äkkilähtöjä yksinkertaisesti ollut tarjolla ainakaan järkevään hintaan päätin ottaa käyttöön varasuunnitelman ja buukkasin lennot ehkä ei talousasioiden osalta, mutta ainakin kelien ja surffin puolesta luotettavaan Portugaliin. Tietysti pieni riski oli että kelitkään eivät niin kaksiset olisi aivan keskellä talvea, mutta tämä huoli osoittautui onnekaasti turhaksi.



Mutsini syntymäpäivä on tammikuun ensimmäinen (voinette hyvin kuvitella mitenkä kauheaa joskus myöhemmässä teini-iässä muorin synttärikakkukahveille raahautuminen oli ;) ja koska en ollut ikinä antanut äitille sen kummempia synttärilahjoja ajattelin tällä kertaa yllättää ja hommasin liput myös hänelle.
Yksi hyvä puoli äitin kanssa matkustamisessahan on jo se, ettei yksinkertaisesti voi asua niissä sikaloissa, joissa yleensä majoittuisi sen viimeisen pennin venyttämiseksi. Majapaikaksi varasin luksus luokan huvilan lähimpänä surffirantoja sijainneesta golf-resortista.



Algarveen päästyämme asiat alkoivat näyttää erittäin hyvältä: huvilamme osoittautui paremmaksi, kuin olisimme osanneet kuvitella kattoterasseineen ja poreammeineen, jopa äärimmäisen hyvin toiminut sauna löytyi resortin kylpylästä, sen vapaa käyttö kuului huvilan hintaan ja mikä parasta kelit näyttivät suosivan koko viikon samoin kuin aallot!

Kaikista aikaisemmista reissuistani poiketen pyörimme läpi lähestulkoon kaikki lähialueen turistikohteet, joita ei onneksi ollut montaa, eikä niissä ollut myöskään montaa kävijää tähän aikaan vuodesta. Se puoli hoitui siis yllättävän kivuttomasti ja oli jopa jollain kierolla tavalla ihan mielenkiintoista.
Yhtenä päivänä kävimme jopa testaamassa kattoterassiltamme komeasti näkyneen golfkentän! Palmut söivät (kirjaimellisesti) ainoastaan neljä palloa, mutta aika pirun hauskaa se kolopallon lätkiminenkin oli.

Juuri kun luulitte, että savolainen on jo täysin harhautunut sivuraiteille, niin päästään sitten siihen pääasiaan. Surffit nimittäin osuivat enemmän kuin kohdalleen viikon aikana! Jokaiselle päivälle löytyi sopiva ranta parille tunnin-kahden surffille ja ranskasta kesällä hommattu 3-2 millinen märkkäri riitti hupulla höystettynä pitämään mukavasti lämmön yllä veden ollessa noin 17 asteista ja ilman pyöriessä 20 tuntumassa.
Tuulet suosivat länsirannikkoa, joka taas takasi sen, että aalloissa riitti myös koon puolesta hyvin potkua! Kiersimme läpi Sagresin lähistön perusrannat ja vähän salaisemmatkin sopukat ja kaikilta löytyi enemmän, kuin vähemmän täydellisiä aaltoja. Vaikka ensimmäisinä päivinä olo tuntuikin kunnon ja tuntuman osalta todella ruosteiselta jo viikon puolessa välissä pääsi taas katselemaan sisältäpäin tuubaavan aallon taikaa!



Jos joku on joskus yrittänyt ottaa valokuvia yhtään mistään urheilulajista, saati sitten surffauksesta, tietää että onnistuneen kuvan saaminen nopeatempoisesta toiminnasta on kaikkea muuta kuin helppoa. Mutsi napsi viikon aikana ensimmäisen kerran elämässään surffikuvia ja aika käsittämättömän hyvin hän homman hanskasi. Varsinkin yksi Bordeiran rannalta viimeisenä päivänä napattu kuva oli ylitse muiden ja se kiteyttää enemmän kuin hyvin viikon meiningin. Hienoa mutsi!



Savolainen surffari toivottaa onnekasta uutta vuotta 2011!

6 comments: